Dünya kaç yaşında?

Dünya Kaç Yaşında

Dünya kaç yaşında?

Üzerinde birçok canlının ve bizim de yaşadığımız Dünyamızın yaşının kaç oluğunu merak etmiş miydiniz?

Jeologların (yerbilimciler) edindiği kapsamlı ve geniş bilimsel kanıtlara dayanarak, Dünya’nın yaşının yaklaşık 4,54 milyar yıl (4,54×109 yıl) olduğuna karar verilmiştir.

Dünya’nın yaşı nasıl hesaplandı?

Bu sayı; bilinen en eski karasal minerallerin yaşı (Batı Avustralya’nın Jack Hills bölgesinde bulunan küçük zirkonyum kristalleri) ve Güneş Sistemi’nin yaşı (meteor parçacıkları ve Ay’dan gelen örnekler üzerinde astronot ve paleontologların yaptığı radyometrik ölçümler sonucunda ortaya çıkan sonuçlar) arasında sağlanan uzlaşma ile ortaya çıkmıştır.

Zirkonyum kristalleri üzerinde yapılan radyometrik tarihlendirme dünyanın en azından 4,40 milyar yaşında olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bunun 4 milyar yılnda gelişmiş canlı formu yaşamamıştır. İlkel zaman olarak adandırabileceğimiz bu devrin sonlarında alg ve radilaria adı verilen canlılar ortaya çıkmışlardır.

Kaynak:Wikipedia

Dünya hakkında ilginç bilgiler ve uzay hakkında ilginç bilgiler yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

1 Yorum on Dünya kaç yaşında?

  1. Gerçekten uzun zamandır düşündüğüm ve araştırdığım bir konu. İnsanlar doğup, yaşayıp belli bir yaşa geldikten sonra gidiyor peki milyarlarca insanın yaşadığı bu dünya kaç yaşında? Bu soruya karşılık yazınızdan çıkardığım sonuç dünyanın 4,54 milyar yıldır var olduğu. Bu tür faydalı makalelerin gelmesi dileğiyle. Teşekkürler.

3 Trackbacks & Pingbacks

  1. Dünya'da en çok bulunan element hangisidir? - Bilgimat
  2. Dünya’da en çok bulunan element hangisidir? – Haberleşek
  3. Dünya’da en çok bulunan element hangisidir? - HERGUN İCİN BİR BİLGİ

Bir yorum ekleyin.

E-posta adresiniz gösterilmeyecektir.


*


İlginizi Çekebilir!