Pandalar Hakkında Bilgi

Pandalar Hakkında İlginç Bilgiler

  • Türü tehlikede olan Pandalardan vahşi doğada yaşayanların sayısı yaklaşık 2 bindir.
  • Pandalar günlük besin ihtiyaçlarının yüzde 99’ını bambudan karşılarlar.
  • Dünya’daki her panda Çin’e aittir. Çin pandaları diğer ülkelere kiralar.
  • Pandalar günde 40 defaya kadar dışkı çıkartabilirler.
  • Panda araştırmacıları araştırmalarını yaparken panda kostümü giyerler.
  • Vahşi doğada bir pandanın ömrü yaklaşık 20 yıldır, hayvanat bahçesinde ise 35 yaşına kadar yaşayabilirler.
  • Dişi pandalar yılda sadece 3 gün üreme için uygundurlar.
  • Bir panda gününün yaklaşık yüzde 55’ini bambu toplama ve yeme için harcar.
  • Pandalar, Dünya üzerinde 2-3 milyon yıldır yaşamaktadırlar.
  • Dünya’nın herhangi bir yerine bir panda doğduğunda gen havuzunu geniş tutmaya yardımcı olması için Çin’e gönderilir.
  • Bir panda kürkü yasadışı şekilde 60 bin ila 100 bin dolar arasında satılmaktadır.
  • Pandalar ısırma kuvveti en yüksek memeliler arasındadır.
  • Pandalar vücut yapısı olarak ayıları andırsalar da en çok rakunlara benzerlik gösterirler.
  • Pandaların ana besin kaynağı olan bambular besin değeri açısından fakir olduğundan pandalar günde yaklaşık 20 kilogram bambu yerler.
  • Pandalar doğduklarında sadece 140 gram ağırlığındadırlar ve kördürler. Büyüklükleri annelerinin yaklaşık 900 da biridir.
  • Pandalar iyi bir tırmanıcıdır.
  • Avrupalılar pandanın varlığından 1869 yılında haberdar olmuşlardır.

6 Yorumlar on Pandalar Hakkında Bilgi

  1. vay be ödevim vardı yaptım inşallah doğru dur

  2. benimde odevim vardı inşallah olur :)

  3. SUNUM YAPICAM İNŞALLAH YARDIMCI OLUR YA SAOLUN

  4. sunum yapıcam İnşallah yardımcı olur.

  5. bence çok şirin hayvanlar…

Bir yorum ekleyin.

E-posta adresiniz gösterilmeyecektir.


*


İlginizi Çekebilir!